Brojač posjeta
99109
 
Blog
petak, srpanj 18, 2008
*
Zajašimo na labilnim valovima povjerenja. Dok ne probamo, nećemo niti znati da li znamo surfati. Predvidimo vjetar, ali ne umanjujmo njegovu moć. Budimo pametni. Nemojmo zanemariti niti morske struje, mogu nas odvesti na totalno drugu stazu. Onu kojom ne želimo vladati. Samo hrabro. Probajmo. Potrči. Baci se u valove. Prepusti se.


Vjetar nam miluje kosu. Daje nam do znanja koliko je jak. I nepredvidljiv. Vidiš kako smo se uskladili. Sada ide u našu korist, mazi nas. Nagrađuje naše povjerenje. Tako je moćan. Ide nam. I drago nam je zbog toga. Uživamo. Jašemo valove. Boja vode se malo zamutila.

Opa! Morska struja se mijenja. I ona je nepredvidljiva. Ne stignemo reagirati pri takvoj brzini. Padamo! Ronimo. Gutamo. Pluća žele udahnuti. Ali, samo se ledene voda ulijeva. Želimo udahnuti. Hajde, isplivaj. Pomoći ću ti. Iskašlji tu vodu koja te golica duboko u grlu. Ispljuni je. Što prije. Da lakše dišeš. I ja sam jedva do zraka došla. Ali, sada dišemo. Osmijeh. Dobro je. Smirenje. Idemo opet? Zajahati valove? Ma, naravno.


Sada su nam i struja i vjetar naklonjeni. Divno je. Vidi sunce i oblake. I oni su predivni. Toplo je. Ugodno. Uvijamo tijela, biramo riječi. Valovi su krasni. Sve veći i nama je sve bolji gušt spuštati se niz njih. Krasan dan. Poseban ambijent. Mokar, vjetrovit, slan. Od bijelih paperjastih oblaka, preko nježno plave boje neba. Od tamno plavog mora, preko tirkiza koji se ljeska na suncu u plićini.

Divljina prirode koju ljudi pokušavaju ukrotiti, prilagoditi sebi. I dok nam je najljepše, ajkule su počele stizati. Ogromne i gladne. Nećemo im dati da kidaju naše meso. Mi ih nećemo hraniti. Neka one samo plivaju.
Nama je ionako vrijeme da se vratimo doma.

Dosta je bilo avanturističkog duha za sada.


amami @ 17:58 |Komentiraj | Komentari: 9 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.