Brojač posjeta
99109
 
Blog
subota, kolovoz 2, 2008
*
Možemo glumiti da ne znamo. Možda bi se mogli praviti da niti ne vidimo. I ponekad, nekako se izvući smutljivim trikovima, da ispadne da nismo čuli. A, i korake možemo sinhronizirati ili ne. To sve ipak ovisi o trenutnom impulsu. O toj volji i želji, koje nas pokreću ili ne.

Prepuštena razmišljanju, uz taktove odabranog benda, vrijeme je kapalo polako. Kopala sam po prošlosti. Svijesna posljedica koje me mogu opako klepiti, tamo iz neke prašnjave kutije. Ali, opet. Radoznalost i nostalgija imale su svoj put.

Papirići, stari, požutjeli, sa nekim stihom napisanim pod dojmom tada neke trenutne inspiracije. Pokoji broj telefona, nekoga koga nisam nikada zvala. Ali, valjda mi je tada iz nekog razloga bilo bitno dobiti taj broj. Jedna stara ispričnica za školu, nikada iskorištena. Nikada predana. Jer sam taj dan ipak došla na sat. Šarene karte za koncerte, raznih izvođača. Neki više ne pjevaju, ne sviraju. Neki čak više nisu niti živi. Kod mene papirića za izložbu. Ili barem za akciju sakupljanja starog papira.

Slike. Moje apstrakcije. Nacrtane na salvetama kafića. Na hamerima malih dimenzija. Uz obavezan krug, mali ili veliki, kao neko obilježje svih mojih radova. I svi su se uvijek čudili i pitali što to znači. Uredno, razrađeno, kompozicijski na mjestu, ali što predstavlja bilo bi pitanje. I moj odgovor da neka prestanu sve u okvire i poznate šablone stavljati. Neka dozvole da im nešto bude ugodno oku, a da ne znaju što je. Prisilno primireni, prestali bi ispitivati.

Cvjetovi. Napravljeni od zlatnog papira iz kutije cigareta. Kao terapija zato što nisam pila alkohol, dok bi se drugi opijali. Ili dok bih čuvala torbice mojih privremeno 'otetih' prijateljica. Uz standardnu ekipu koja je uvijek vjerno sjedila uz mene. Njih sam isto naučila te cvjetove raditi. Već, kada smo sjedili, a svidjeli su im se. Da. Puno cvjetića u mojoj prošlosti.

Note. Kajdanka. Kopirane partiture. Prepisani refreni notnim pismom. Riječi pjesama crnačkih duhovnih i beatlesa. Tadašnji repertoar putokaza. Pjevanje. O, da. Gledam stihove, pjevušim. Ostali su. Duboko u meni. Jednom naučeni, zauvijek ostaju. Gledam note.

Mjesečeva sonata. Op. 27 No. 2. Tražila sam je mjesecima. Jedno tako poznato djelo, prepoznatog autora, a nota nigdje za kupiti. Uvijek posebna. Uvijek drugačija. I već toliko puta slušana, nikada dosadna. U zraku improviziram. Desna ruka kreće s melodijom. Lijeva drži akord. Četveročetvrtinski takt. Četiri povisilice. Sve je nekako na četiri. A četiri i četiri su osam. I opet sam doma.

Mislim da je onaj od tamnog drva, sa bijelim i crnim tipkama, sa tri pedale, praktički kupljen. Naći ću mu mjesto u stanu, pa makar na njemu i crtala, pisala, pjevala, jela, pila i plakala. Makar i stol bacila, a na tom posebnom predmetu i laptop držala. Mogu i spavati uz njega. Briga me. Previše mi znači, da bih imala druge smetnje u prostoru, a njega ne. 

__________________________________________

♪♫♪♫♫♪♫♪
Ova pjesma pjeva o ljubavi i životu posvećenom glazbi.

"Vivo per lei" Andrea Bocelli e Giorgia


. . .
amami @ 12:46 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.