Brojač posjeta
99109
 
Blog
petak, rujan 12, 2008
*
Danas mi je 'dan D'. Famozna prekretnica koju već poduže vrijeme čekam. I dok su svi govorili da nema šanse, nadala sam se i dalje. I dok su mi savjetovali da odustanem, išla sam dalje. Sve je više ljudi govorilo da se uzalud trudim. Pa, čak i on, jedini za kojeg sam vjerovala da će jako dobro shvatiti o čemu se radi. Ali, ne. I on je kritizirao i u startu govorio da nema šanse da uspijem. Zaboli to nepovjerenje. Ta osuda na samom početku dok smo još nesigurni i u strahu, bez da se i tren porazmisli. Ali, nastavila sam. Bez obzira što su mi svi oko mene savjetovali.


Gledam datum. Prošli su mjeseci. Doslovno skoro ravno pa četiri. Već sam se i ja pitala jesam li zagrebla u nešto nemoguće?! Jesam li drsko i presamouvijereno krenula u nešto što ne mogu odraditi?! Umor koji sam mjesecima osjećala još je prisutan. Tijelo mi je od napora davno počelo davati signale da usporim. Mozak bi se usred rada samo utišao i uzeo pauzu, ne pitajući za dopuštenje. Prenapućen informacijama i radom, samo bi zalupio vrata svoje radnje. Jedino što sam mogla, bilo je slijediti njegov ritam.

A duša. Ona je pak cijelo to vrijeme jedina vjerovala u mene. Radovala se danu kada ću sama sebi reći: Bravo stara! Davala mi je poticaja kada bi mozak uzeo odmor, a tijelo skičalo od boli. Cijenila je moju borbenost kada bi mnogi odustali. Sjeli negdje i kukali. Bila je tu za mene. Bila je moja guralica. Bila je ja. 


Dvanaesti dan devetog mjeseca. Hajde, barem je paran broj. Petak. Dan Venere, moje zaštitnice. I divan sunčan dan. Osjećam se blagoslovljenom, nagrađenom i sretnom. Trebam li tražiti uopće nešto više?!

.

amami @ 13:39 |Komentiraj | Komentari: 14 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.