Brojač posjeta
99109
 
Blog
srijeda, prosinac 24, 2008
*
Čudna je ljudska komunikacija. Osuđena na taj tren. Na raspoloženje u kojem se nalazimo. Na sve ono što postoji i utječe na momenat u kojem se ona odvija.

Mnogima najdraža i najjednostavnija je ona zvana 'oči u oči'. Kada od pogleda, mimike lica, preko govora tijela i osjeta energije, razgovor teče u svom smjeru. I puno je teže ostaviti nešto do kraja neizrečeno. Ili sakriti promijenu u očima kada nam nova misao prostruji glavom.

S godinama, telefon je dobio veliku ulogu. Nismo nužno morali putovati da bismo nekoga vidjeli, a sve u cilju toga da se napričamo. Glas, udaljen stotinama i tisućama kilometara, kao utjeha zbog daljine. Kao mogućnost blizine kada ista fizički nije moguća. Kada ne vidimo osobu, ali donekle po boji glasa i načinu disanja možemo si predočiti njeno lice. Mobiteli kao mogućnost dostupnosti u bilo koje doba. Ne samo onda kada smo uz fiksni telefon koji zvoni. Pa sve do web kamera i razgovora 'u živo'.

I na kraju, pisana riječ. Od koje je krenula osnova prenošenja informacija i vijesti. Od davnog konjanika, preko poštara. Od dnevnih novina, preko internetskog portala. Od e-maila pa do chata. I famozne porukice zbog kojih smo izvježbali jagodice na brzo tipkanje po sitnim kockicama "...
di se gužvaju poruke SMS-a..."

Tako plošasta. Moćna. Tako jednodimenzionalna. Postojana. Jednom napisana, ostaje. Jednom pročitana, zaživi. I koji puta tako teško shvatljiva. Ili čak i krivo shvaćena, doživljena. Bez pogleda u oči. Bez boje glasa. Bez mimike lica i govora tijela. Samo trag na plohi. Poput otiska prsta na prašnjavom poklopcu klavira.

Poput tvojeg pitanja večeras. Koje živi. Postojano. I diše u meni. Krivo shvaćeno?.
amami @ 02:22 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.