Brojač posjeta
99109
 
Blog
petak, prosinac 26, 2008
*
Utonula u misli, popodne mi je prebrzo iscurilo. Ponekad se sjetim kako sam prije vrijeme provodila. Dok te još nisam poznavala. Nekako imam osjećaj da više nikada neće biti isto. Kao da ću vrijeme početi dijeliti na ono prije tebe, uz tebe i ono poslije tebe. Kao da...

Od prvog pogleda onog sunčanog dana, znala sam. Osjetila. Sve ono što sam željela bilo je ispred mene. U dubini tebe. I znala sam odmah. Ne smijem se sa vatrom igrati. Opekotine bih mogla godinama liječiti. Sa uzaludnim skrivanjem ožiljaka koji bi ostali živi. I nakon što se vatra davno ugasi i ode grijati nekoga drugoga. Previdljivi.

Gledajući te, osjećaj je bio prejak. Čak i kada bismo samo tiho sjedili jedno pored drugoga, ugoda je bila vidljiva kao zrak oko nas. Kao sitne čestice prašine kojih postanemo svijesni tek kada ih osvjetli topla zraka sunca. Opasno predobro. Bolno prejako. Nemoguće u ovom životu.

Energetska sestra kao izgovor za distancu. Daljina kao melem za realnost. Želja kao pokora svakom jutru probuđenom bez tebe. Samokontrola kao svakodnevna mantra. Jer, opasno bi bilo zaljubiti se u tebe. A još opasnije shvatiti, da to već dobrim dijelom i jesam.

I što sada?! Stigme još to postale nisu. Još su otvorene rane. Bolne. Sklone infekciji autosugestije. Previše ružne u svojem postojanju. Kao krik patnje. Kao suicid svega ostalog. Kao utopijska želja da nestanu. Kao optimizam da će to sve proći. Uz samaritanca koji je spreman pomoći. Nježnim pogledom i dodirom punog melema otkloniti bol. Zakloniti dobronamjernim plaštom to ruglo istine. Ono koje štipa slučajne poglede u prolazu i mami na još jedan detaljniji. Sve sa smislom. Smisao bez svega. Dišemo.

I tihi pozdrav kao utjeha sunčanog dana. Jer kao što si jednom rekao, samo tako može biti.


.
amami @ 15:12 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.