Brojač posjeta
99109
 
Blog
nedjelja, kolovoz 24, 2008
*
Koliko plodova priroda donosi? Nemoguće nam je izbrojati. Koliko dobroga oko nas ima? Iskrenoga. A mi ne vidimo. Ne prepoznajemo. I zavaravamo se da je već sve zatrovano. Oštećeno. Jer, tako je lakše. Odustati. Bez da smo i pogledali. Provijerili. Lijeni smo. Ne da nam se. Ne vidimo smisla. I smijemo se onim upornim osobama. Onima koji ne odustaju. Koji traže. Koji vide i nalaze. Jer, tako malo treba.


Ili poput bure koja iznjedri čist i prohladan zrak. Ovije nas dahom svježine tjerajući smog i svu prljavštinu. A mi se sklanjamo u sigurnost zatvorenog prostora. Smeta nam, jer nam stvara otpor u hodu. Poigrava se s našom odjećom. Sa kosom. A ona takva, jednostavno čista. I dodiruje nas. Blagonaklono. A, mi ne razumijemo. I ne ostajemo pred njom. A tako malo treba.

Poljubac u čelo. Kao trenutak najvećeg povjerenja. Kao mjesto dozvoljeno samo za odabrane. Od majke, dok joj malo dijete sjedi u krilu. A ona ga mazi po kosici i spontano spušta usne na čelo. U ritmičkim intervalima. Energijom povezani. Potreba za dodirima. Poljubac na poljubac. Smirenje. U čelo. Nepatvorena ljubav. Majke i djeteta. Jer, tako malo treba.

I onda odrastemo. Godinama nam čelo nije bilo ljubljeno. S vremenom smo čak i osjećaj smetnuli s uma. Odrasli smo. Pravimo se moćni. Nedodirljivi. Neuništivi. Svemogući. Sve do njega. I njegovog pogleda i dodira. Ljubavnika, kojem smo se podali dušom i tijelom. I pamtimo taj trenutak. Poljubac u čelo. Kada nešto tako nevino postane tako posebno. Preraste svoju dimenziju. I ostane. Drugačije. Jer, tako malo treba.


___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪

"Precious Illusions" Alanis Morissette

. . .
amami @ 12:37 |Komentiraj | Komentari: 5 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.