Brojač posjeta
99109
 
Blog
četvrtak, rujan 4, 2008
*
Isfrustrirane granice pomičem u maniri čarobnjaka koji jednim potezom vadi zeca iz šešira. Začuđeni pogledi publike upućuju na to da su i dalje ograničeni u pogledima na sve. Nije li bijeli ljiljan prekrasan kada nas žutilom označi? I nije bitno što je bijeli, koliko svoju priču nam može ispričati tek kada sa nama podijeli svoj prah. Prah i pepeo. Ljubav i zloba. Istina i pomaknute vrijednosti.

Čarobnim štapićem brišem sve zajedljive ljude sa pjenom oko ustiju. Dolazim u napast dodati im mirisnu salvetu mira. Da im obrišem sline i pjenu koju su obilno stvorili koteći u sebi bijes i jal. I uspuhali su se. A mali je skočimiš davnih dana nabavio role i krenuo u akciju sakupljanja starog papira. Htio je ukrasti i pokoji stih napisan na starom listu, koji je netko sa posebnom pažnjom ukrasio paleći nježnim plamenom rubove istoga. Mada, papirusi su nekada imali vrijednost. Danas je sve samo potrošna roba.

Uostalom, tko se još sa kraljicom nije poigrao, taj nije niti mogao biti u špilu karata koje smo zadnje vrijeme miješali. Crno, crveno. I opet, crno i crveno. Dvije boje. Četiri znaka. I kraljica koja sve to pomno prati. A onaj koji miješa, uporno sakriva po dva, tri asa u rukavu. Jer, prilika čini lopova. A kušnje su odlika zabavnog života. I bilo bi tako prokleto dosadno da je sve crno. Crveno. Bez asa u rukavu.

A tetovaže smo napravili svima bez spreja protiv boli. Neka se pamti trenutak kada smo bockali. Divne oblike risali tom iglom punom tinte. Bušili kožu proračunato, stvarajući predivne slike. Nacrtane na nama. Jer, malo dublje dirati bilo je preopasno. Postojala je velika mogućnost oštećenja vitalnih organa. A umjetne, na baterije, još čekamo da nam stignu iz zemlje izlazećeg sunca. Sa garancijom od sto godina za san. I jamstvenim listom ispisanim zlatnim perom svih bogova ovoga svijeta. 

.

amami @ 11:55 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.