Brojač posjeta
99109
 
Blog
subota, travanj 18, 2009
*
Poput vjetra kada te obavije. Tamo negdje pri dnu. Povije ti stopala i svom snagom podigne te na pedalj od tla. Poigra se gravitacijom. Zaigra se prozračnom tkaninom tvoje haljine. A ti se diviš jačini udara i tome kako te čisti. I nebitno što se čini kao da sve to umišljaš, koliko sam osjećaj prolaska kroz tebe ostavlja trag. Neupitnog pročišćenja. I spremnosti za nove korake. Za pomake. Prema naprijed.

Jer, noćas mi riječi konačno naviru. Polako. Poput fluida nježnog cvjetnog parfema. Izlaze iz sitnih pora koje sam zadnje vrijeme zatvarala. Ciljano stiskala. Namjerno porobila. Bezglasno kontrolirala. I čekala tren kad će nakupina istih biti dovoljno zrela za izlazak. Mirisno zavodljiva. Opojno neodoljiva. Obojana. Snažna i voljna. Dovoljno živa da se pretoči u misao. Emociju. Osjećaj radosti.

Ili najavu impulsa koji iz dana u dan javlja svoju prisutnost. Diše. I sve življe kucka u meni. Postojano. Dajući mi do znanja da je tu negdje. Da stiže. I lomim se. Bojim. Jer, više ne vjerujem. Ali, on ne dozvoljava negiranje. Snagom silovitog vjetra, čisti me. Ne trpi nihilizam ikakve vrste. Privija me. Uz prečestu viziju raskošne lepeze. Prepune sličica. Topi me. Toplinom mi ispunava tijelo. Dušu mi umiri. I poput jata bijelih leptira usred proljetnog dana, osmijeh smirenja stavlja mi na lice.

.

amami @ 19:18 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.