Brojač posjeta
99109
 
Blog
utorak, siječanj 13, 2009
*
I opet se razlijeva. Osjećaj se vraća. Masovno kaplje i pretače. Uporno. Poput toliko puta do sada. Nalazi pukotine i prolazi. Već mogu predvidjeti kako će biti. Kako će me svakim pomakom zdrmati. Dok se probija. Širi. Kako trese i peče. Kao pravi intrudor. Nasilno zauzima sve prostore na koje nailazi. Zatvaram oči.

Uzaludna je borba. Znam i sama. Poput kišobrana na proljetni sunčan dan bez i jednog tamnog oblaka. Kao toliko toga koje gubi smisao samim svojim izoliranim postojanjem. Sve suprotno tome je nemoguće. Tu ne postoje krajnje granice. Istina ide u samo jednom smjeru. U ovome u kojem i sada putuje. Zatvoriti oči. Disati.

Nekada sam se znala i suprotstaviti. U maniri mladog buntovnika. Samosvijest je bila uvjerena da može vladati. Ego se razmetao svojom veličinom. Inatljivost je sjela između šiljatih i smrtonosnih rogova. A pogled u očima bio je odlučan. Drsko hrabra. Ipak, prvi slom je bio prepun nevjerice. Šoka koji je trajao danima. Koji je pak s vremenom razvio nesigurnost. I kad je uslijedio drugi put, samosvijest je bila opreznija. Ego se više nije tako bahato ponašao. Ali inatljivost je i dalje bila jaka. Kao i pogled u očima.

Pokorena toliko puta. I jednom previše bilo je dosta. Buntovnik je odustao od bunta. Otupljela sam na razlijevanje. Kapitulirala nad moći koju ima. Sa egom koji automatski pakira torbe i putuje daleko na najavu poznatog osjećaja da opet stiže. Da samo što kapljice nisu krenule. Dok se inatljivost skriva između spužvastih rogova. Onih istih koji u toj borbi danas nikoga povrijediti ne mogu.

I ovaj put je isto. Zaklapam oči. Predviđam putanju. Trudim se opustiti disanjem. Znam, doći će. Prva kap. Sitna. Tako neprimjetna. Ipak, za njom stižu i druge. Uskoro cijela bujica navali. I opet se prostorom širi. Uranja. Izvire. Zauzima. Preuzima. Tako moćna. Postojana. I bez ikoga tko toj jačini može parirati. Bez prikladnog ratnika sa bojama suprotnog tima na sebi. I svijesna svega toga, opet sa lakoćom kreće u novu opsadu.

Nijema, ležim na krevetu u mraku. Zatvorenih očiju. Dišem tiho i odmjereno. Trudim se što više opustiti. I jedino što mi preostaje je čekati. Da prođe. Samo da prođe što prije i odnese još jednu pobijedu.


.
amami @ 20:26 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.