Brojač posjeta
99109
 
Blog
petak, kolovoz 21, 2009
*
Možda je stvar vremena. Razdoblja kada se moj emotivni život rugao vlastitoj praznini. Možda je zbog kiše i hladnoće. Tako netipične za šesti mjesec da je izazvalo reakciju kojoj se nisam nadala. Možda bih mogla reći da su to bili oni dani u mjeseci. Klasičan ženski odgovor koji sa vrlo malo riječi razumiju i muškarci. Isprika manipulacije nježnog spola. Ali, nisu bili ti dani.

Možda zato što na stranicama tog romana nije bilo previše ukrasnih opisa. Sve je izgledalo jednostavno. Puno realnije. I kao što je i sam život, vrlo čudno. Ponekad mučno. Mada se činilo magično. Čarobno i nemoguće. Uz oteti uzdah dok sam gutala stranice. Uz neminovnu vizualizaciju ili pokušaj zamišljanja takvih mogućnosti. Tako jednostavna promijena vremena. Šetnja kroz dimenzije. Razbijanje sigurnosti. Čitanje novih datuma. Sadašnjost. Prošlost. Budućnost čak! I zbunjivanje čitatelja. Sa nezaobilaznim pitanjem: U koju bih godinu otputovala da to mogu kao i on?

A opet, toliko čežnje. Pomiješane u spirali uz radost. Iskreni mir istine zapleten uz nemir ograničenja. Toliko čekanja. Strepnje. I neke prikrivene tuge u tim odštampanim riječima. Rečenicama. Poput slijepe ulice iz koje ne možeš van, jer znaš, tu pripadaš. I stupidno je mijenjati sve i jednu scenu, jer ćeš se nekim čudom opet naći na točno istom mjestu. Tvoja dimenzija je zadana. Okviri su postavljeni. I nije ti dano proviriti van njih. Jedino što možeš je... prihvatiti.

Žena vremenskog putnika kao žena koja je osuđena postojati, biti. Ovdje i sada. Skučena u svoje vrijeme. Nagrađena s ljubavlju, odanošću i mudrošću osobe koja zna i razumije. Osobe koja je sve što nitko od nas nije. Putnik kroz vrijeme. Za kojeg se iskreno nadaš da nešto može promijeniti. Ali, u trenu te slomi i rastuži kada shvatiš da će on i dalje putovati. Samo ne onako kako bi ti koja to ne možeš, htjela. Jer, njemu je vrijeme – ništa.


,
amami @ 21:35 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.