Brojač posjeta
99109
 
Blog
utorak, rujan 16, 2008
*
Možda jednom odlučim drugačije. I poput jutarnje magle zamutim sve oko sebe. Sve oko nas. Stvorim privide i sablasne sjene. Prolomim se kroz igru svjetla i sjene. Obujmim svojim prozračnim tijelom. I onda nestanem. Raspršim se. Potrošim poput vremena. I zaboravim da sam bila. Postojala tamo negdje.

Kao jučer. Kada sam se nadala. I kao prekjučer, kada sam čekala. Sa spremnim osjećajem osmijeha u sebi. Dječje radosti pomiješane sa toplinom naklonosti. Ali, osmijeh na kraju nisam prelila po licu. Nije bilo potrebe. Jer, i prije tri dana bilo je isčekivanje. Ali, više je sličilo na nemir pomiješam sa tankim nitima želje. Tako krhko, ali prisutno. I na neki način, čudno. Poput nečega što ne bih smjela osjećati.

A onda opet, i danas sam se ponadala. Ali kada me je sramežljivo jutarnje sunce obasjalo, nešto se prelomilo uz prigušen zvuk. I skoro pa mi je postalo svjedno dok sam udisala prohladan zrak. Prodorno punio je moja pluća. I kao da ih je ispirao od nakupina krivih dojmova. Stojeći na parkiralištu, zamotana u dugi sivi majon. Sa laganom burom koja se provlačila kroz pore vunenog ogrtača i dodirivala moje gole ruke ispod. Milovala hladnoćom moju naježenu kožu.

I skrivenim očima iza tamnih stakala, koje su odmarale od pogleda okoline. Gledajući zelenilo oko sebe, smirivale mirise nekog novog doba. Nekih novih prekretnica. A opet, tako željne pogleda. Željne novih koraka. Novih uspona i padova, ali bez bolova. Samo sa upornošću duše koja se bori za svoje mjesto. Za svoju sreću. I za sve ostalo da može novi osmijeh osjetiti. Podariti. I nagraditi slučajnog prolaznika koji je stigao u njen život sa misijom znanom samo igračima sudbine. I tako gladna. Pregladna novih detalja koji ispunjavaju sve pore ovog našeg lomljivog bića.


.

amami @ 10:26 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.