Brojač posjeta
99109
 
Blog
ponedjeljak, kolovoz 4, 2008
*
Kada ispušemo sve iz sebe, ostaje tišina. Bez zareza zvuka. Bez koraka. Bez mobitela koji pjeva neku davno zadanu melodiju. Jer, tišina nas obgrli. Uvuče se u svaku poru. Zaposjedne sve prostore i pukotine. Ispod stola, uz tvoje japanke, polegne se nježno na tople pločice. Zagrli tvoje noge. I taj ti zagrljaj godi, jer te hladi.


Daleko od grada, u carstvu prirode, shvatimo kako smo glasni u sebi. Ne postoji način da se utišamo. U nama vrišti. A vani, tišina prirode u ljetnoj noći. Zrikavci i nježan vjetar. U nama, opet i opet. Poput pjesme koja stalno svira. Preglasno i prebrzo. I kada dođe do kraja, opet započinje. Kao neka beskrajna balada. Kao prokletstvo tišine van nas. Jer, što je tiše vani, to je u nama glasnije.

I osmijeh. Da, naravno. Pognuta glava na pročitano. A nutrina vrišti. Nekako glup osjećaj na sve doživljeno. Kao da smo na krivu ravnicu stigli. Znamo da smo i krivom cestom vozili, ali stigli smo reagirati. Ipak, kasnije, ostala je praznina. Čudna i nedefinirana. Uz dozu boli. Kao osviještenje. Krivo za nas i naše osjećaje. Tako krivo. Sada boli. Kao uzaludan put. Kao tuga koja samo što nije pokucala na vrata. Odškrinuli smo ih. Neka lakše uđe. I još samo nedostaje on. Krik. Prigušen. Osjećamo ga. Stiže. Udahnimo. Duboko.

A, mudri su davno svašta nešto rekli. Ma, tko bi to sve i zapamtio?! Ali, bitno je da su rekli. I da se mi tako mali, često na sve rečeno oglušimo. I onda ratujemo. Vrbama lomimo grane, jer su dostupne i niske. Brezama grebemo koru, jer je tako prekrasno svjetla i mi je želimo. Žireve sakupljamo sa zemlje, za praćke budućih ratova. Ali ipak. Ostaje misija. Smisao. Svim raspoloživim sredstvima i resursima ubiti tu buku u nama. Zatomiti joj glas. Izbrisati osjećaj bespomoćnosti dok nasilno vlada. Uzeti joj moć. Hladno i odlučno. Jedino ispravno.

Vratiti tišinu u sebe.

___________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Ora basta" Giorgia

.
. . .
amami @ 22:08 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.