Brojač posjeta
99109
 
Blog
utorak, siječanj 6, 2009
*
Ponekad mi nostalgija za nekim davnim vremenima donese osmijeh na lice. Obgrli me poput toplog južnog vjetra. Namami me starim i dobro poznatim mirisima. Zavede me pjesmama koje su mi tada ispunjavale trenutke. One iste koje su zauvijek ostale dio mene u tom vremenu. Okruži me licima koja su mi upotpunjavala dane. I bez imalo problema ili nelagode, lagano ušetam u taj pufasti oblak. Nasmiješena. Razniježena. I prepustim se sjećanjima. Neprocijenjivom bogatstvu svake duše. Onima, koja nam ne malo puta donesu poseban zaneseni pogled u očima.

A, možemo se praviti da ničega bitnog nije bilo. Možemo čak i negirati dio, nadajući se da će i svi ostali svjedoci tog vremena zaboraviti. Skrivati dijelove svoga života koji nam po nekom osnovnom pravilu lažnih ili manje lažnih moralista ne idu na čast. Truditi se od mizernih detalja napraviti bombastičnu priču koju ćemo polupijani pričati u društvu i ispasti vrlo duhoviti. Ali, one najbitnije sačuvati za samog sebe. Možemo i prešutjeti dobar dio toga svojim kasnije nastalim prijateljima. Ili novijem partneru. Možemo.

I možemo bježati do besvijesti, ali pobijeći ne možemo. Od samog sebe. Jer, netko sve vidi i sve zna. Drugi samo jako dobro pamte. Ali, sve smo to mi. Jer, sve je to u nama.


.

amami @ 16:40 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.