Brojač posjeta
99109
 
Blog
ponedjeljak, siječanj 12, 2009
*
Ne pitaj me jutros ništa. Previše toga mi je remetilo san. Toliko toga nakupilo se u svega nekoliko sekundi. A niti je zločesti patuljak lupao vratima, niti je zmaj rigao vatru. Ipak, aveti su zauzele glavne uloge. Uporno me progoneći kroz hladne i mračne hodnike. Nisu mi dale niti trena mira, čak niti da povratim dah. Sve dok nisam stala na kraju puta. Tad su naprasno nestale. A ja sam stigla do nekog predivnog otvorenog prostora ukrašenim ružama. Obuzeo me šareni mir. Divila sam se predivnom cvijeću i nisam gledala gdje koračam. Ljepota i omamljujući mirisi obuzeli su me poput hipnoze. Očarali. I zakoračila sam ravno u provaliju.

Kao u nekoliko zadnjih tjedana. Kao hodanje uz sam rub litice. Kao tamno i beskrajno more. Dubina i mrak. Izgubljenost. A ona prekrasna svjetlost. Lakoća leta. Osmijeh. Visina. I onda smrtan pad. Sve vrtlog do vrtloga. Bol do boli. Pijavica moći koja grabi i nosi sve sa sobom. Kao suvenir opakog ratnika. Na otvorene rane nanesen je melem. One zacijeluju. Ali ne! Opet kida mladu kožu. Opet nanosi bol. Sa suncem iznad sebe koje nas grije. I krvavim kopljem u rukama. Sa srcem koje glasno kuca u sebi. I riječima utjehe i ponosa na usnama.

Ali, ne traži me danas ništa. Disati ću polako. Nijema. Biti ću. Da, samo ću biti. Postojati. Pogleda usmjerenog prema ničemu. Gledati ću kroz ljude. Tupa. Besciljna. Samo danas. Jer već sutra, opet će aveti krenut. I opet će noć dahtati mi za vratom. Sa starim satom na zidu koji svako toliko staje od istrošenosti. A umorne kazaljke koriste priliku za odmorom. Uz mirise prekrasnih ruža koje će me opet očarati ljepotom.

Danas ne živim. Samo postojim. Ne pitaj me ništa.

.
amami @ 07:36 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.