Brojač posjeta
99109
 
Blog
ponedjeljak, srpanj 28, 2008
*
Zaplovila sam u nepoznatom smjeru. Sa instinktom da se mogu prepustiti. Da to naprosto trebam proći. Dozvoliti oblacima da me vode. Dopustiti vjetru da raspleše moju kosu i obljubi moju haljinu. Sa povjerenjem prema balansu i prirodi u svojoj srži. I uz magnetne silnice koje nikada ne griješe.


Nevjerojatna je mističnost tog puta. Znakovi nisu obične table uz cestu. More nije plave boje. Sunce dolazi samo kada i ja stignem do privremenog cilja. Onda me obasja, pomiluje i nagradi sa svojom toplinom. I povuče se. Mami me. Da krenem dalje. Da opet uspijem. Da mi opet dođe, svjetlo i toplo. Da mi dušu ugrije.

Do tada, opet je nebo ljubičaste boje. Sa tragovima žute kada nisam dobro. Jer ta žuta potiče na pokrete. A, pokreti su strašno bitni. Stvaraju pomake u ovom posebnom putovanju. I haljina na meni, nekada predivan onix, sada sve više sliči na ljeskanje nijansi tirkiza. Jer u ovoj priči, tirkiz je sajan. Sve je podređeno mojoj želji. Mojoj volji. Samo moram naprijed.

Opet. Predivne boje ljubičastih oblaka izmiču pred njim. Moćniji je od ikoga. Bila sam pokorna i zahvalna. Bila sam tako uporna da mi oluju nije poslao. Svakim korakom čisti mi dušu i karakter od besmislica i od ostataka svih loših interakcija u životu. Sve sam lakša. Kao da bih mogla i letjeti. Ipak, ne probavam. Nije još vrijeme.

Žuta boja preplavi nebo. Naglo i moćno zasjenila je sve. Ljubičasta je postala prvo prpurna, da bi na kraju postala nježno roza. Sada je bijela. More je postalo plavo. U daljini začula sam ptice. Vjetar se povukao na odmor. Sve se smirilo. Jedino je moja haljina ostala sjajni tirkiz. Shvatila sam poruku.

__________________________________________

"Oceano" Lisa


.
amami @ 12:50 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.