Brojač posjeta
99109
 
Blog
utorak, kolovoz 12, 2008
*
Željela sam posaditi stablo magnolije ispred prozora. Neka mi miriše. Uz zamamnu mimozu na drugoj strani travnjaka, uljepšala bi pogled. I mirisom zrak. Samo sam prvo trebala donijeti odluku. Definirati boju. Vrstu.


Bijela, koja ne gubi listove zimi i izgleda živo tokom cijele godine. Jer, nikada nisam prihvatila da su to samo biljke. Stvorene i navikle na udare prirode. Ako je nešto živo, tada i osjeća. A ako osjeća, tada može i zaboljeti. Živa su bića. Ali, ružičasta mi je tako lijepa. Nekako posebna. Priznajem, privrženija sam njoj. Iako ih ima, posebni su mi njeni cvjetovi. Drugačiji. Kao i cvjetovi lopoča.

Da, lopoč. Htjela sam izgraditi ribnjak u vrtu ispod terase. Ne toliko zbog riba. Ili ptica, koje bi ljeti možda mogle doći na vodu. Ne. U biti, iz vrlo egoističnih pobuda. Zbog cvjetova lopoča. Mada oni vjerojatno ne bi mogli preživjeti ovu klimu. Ali, sam pojam ribnjaka izbacuje moju sanjarsku i romantičnu stranu iz mene. Dovoljno je samo da je ribnjak prisutan sa malo 'zdravog šljunka' oko sebe. I vrba, da baca hlad na vodu.

Vrba. Patnja. Stablo koje ne donosi sreću onima koji žive blizu nje. Istočnjačke kulture paze na protok energije. A vrba većini ljudi donosi i zadržava negativnu. Ali prekrasne su. U svoj svojoj tuzi i sjeti. Povinutih grana, kao ruke koje dodiruju tlo. Uz kakav ribnjak ili jezero. Slika romantike. I da, ispod nje, klupica. Ako postoji vrba, onda je klupici tu mjesto. Ali ne neka robusna ili moderna, nego klupica za Romea i Juliju. Kao tragičan kraj mladih ljubavnika. Jer, najgore je kada se strah uvuče u veze, dok pritisak raste sa strane. Da li ljubav sve pobjeđuje?

Možda. Ali u nekoj drugoj dimenziji. U nekom paralelnom prostoru gdje nam sve ide od ruke.

___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"Amore per te" Mango Pino

.
. . .
amami @ 18:02 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.