Brojač posjeta
99109
 
Blog
petak, studeni 21, 2008
*
Ulica je bila puna zvukova. Ljudi su neoprezno prelazili cestu i vozačima zadavali probleme. Bilo je prohladno. Ali sunčano. Bilo je baš onako kako je zamišljala da će biti. Koračala je niz ulicu, prema samom kraju iste. Obasjana suncem. Skrivena iza tamnih naočala. Ogrnuta crnom bojom. Hodala je.


Stepenice su joj puno puta stvarale laganu paniku. Prikriveni strah od pada niz njih. Zavukao se davnih dana nakon jednog vrlo realnog sna. I sada, dok je stalaja na vrhu i s oprezom promatrala cijeli niz koji se spuštao dolje u podvožnjak, sjetila se tog istog sna. Opreznim korakom krenula je. Dok nije ušla u mrak. Stala je.

Tračak svjetlosti na drugoj strani mamio ju je da krene prema njemu. Hodajući prema izlazu osjećala je neugodne mirise karakteristične za tako mračne i skrivene kutke. Ubrzo je stigla do svjetla, do kraja. Prije nego je desnom nogom nagazila na prvu stepenicu koja će je odvesti na samu ulicu, duboko je udahnula pokušavajući zanemariti drhtaje ruku. Divlje otkucaje srca. Plitko disanje pri naletima panike. Te unutarnje klecanje koljena. Još samo tako malo, pomislila je. Krenula je.

Na samom vrhu udari sunca bili su topli. Vjetar kao da je umirio svoja jedra. A on je stajao na desnoj strani. Čekao zauzevši poziciju iz koje će je sigurno vidjeti. Osmijeh joj je zatitrao na licu kada je krenula prema njemu. I dok se trudila smiriti otkucaje i drhtaje, u glavi je čula samo jedan poznati stih: '... zato kreni, kreni prema meni'.

.

amami @ 10:38 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.