Brojač posjeta
99109
 
Blog
nedjelja, rujan 7, 2008
*
Čežnja. Poput dvorske lude koja uporno pokušava nasmijati publiku koja ne razumije njene šale. Poput davno zaboravljenog filma koji nas je svojevremeno ispunjavao svojom toplinom. Ili pjesma koju smo pjevali kroz suze, ali sa sitnim osmijehom na licu. Onim istim koji dobijemo kada sve shvatimo i prihvatimo. Kada se pomirimo sa sudbinom. Sa situacijom, kakva god bila za nas.

Kao vlat suhe trave koja još uvijek u sebi ima dovoljno života, samo joj nedostaje kap vode. I trudi se preživjeti još samo jedan. Samo jedan dan. Jer, baš bi taj dan mogla stići i ta dugoočekivana kap. Nužna za preživljavanje.

I prljavo, natrpano odlagalište starih rasturenih automobila, ostavljenih u zaboravu da istrunu, izgleda puno ljepše i urednije od jedne napačene duše. Od rasturene nade, razbijene na sitne komadiće ogledala u kojem se nakada ogledavao drugačiji pogled. U kojem se nekada vidio smisao u svakom detalju. Pa čak i onda kada bi naglo nestalo svjetlosti. Čak i onda kada bi mnogi odustajali, jer bi se uplašili mraka.

Pogled koji je znao smijer kojim želi koračati. I nikada nije izgubio vjeru da se iza tog mraka nalazi svjetlost. Ona ista, topla i ugodna koja je i prije bila nad nama. Ili ovaj put možda čak i bolja. Čišća možda. Jer, kroz mrak se nauči. Osjeti. Promijeni. Pa i najmanji detalj. Ali mrak sigurno je samo uvertira svjetlosti. I novom danu. Sa barem jednom kapljicom. Za okrijepu.

.

amami @ 01:00 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.