Brojač posjeta
99109
 
Blog
četvrtak, kolovoz 21, 2008
*
Kao kroz maglu pogledom pratim tebe. Moja će duša naći mira u tvojem liku. Dao Bog da noću ljubila moje lice, kao što i ja ljubim posljednju tvoju sliku.

Htio bih suzom isprati svoje grijehe. Tražiti tvoju ruku. Ostati pored tebe.
Još ti ponekad prstom na staklu napišem ime. Što mi sve to treba nitko ne razumije. Sigurno si meni bila suđena, al' si drugom pripala.

__

Htio bih doći kad netko drugi to želi. Toliko puta sam zvao, a ti čula nisi. Bože, zar toliko grijehova imam?! Ne molim za sebe, al nju mi bar spasi.
Istim smo plačem svi ugledali svjetlo. Za koji život nas rode, tko to stoji nad nama? I svakom je zrno bar palo sa neba. A meni najgore staze, samoće i tama.
Ti me pitaš koliko je dobro imati nekog dugo uz sebe. Bolje me pitaj da li ću moći voljeti nekog poslije tebe.


__

Zvijeri na lancu ponekad tiho, potekne nešto toplo iz oka. I što je kraj bez početka? Strah bez suza? Dan bez jutra? Oblaci bez neba? I čija ruka moju mijenja? I tko u tebi mene budi? Zatvaram oči dok je ljubim. I zamišljam da uz tvoje tijelo ponovo se budim.
Još te ima svud oko mene. I ne mogu kiše isprati tvoje ime. Još ti osjećam nokte na vratu. I miris tvoj. I okus tvoj. Ljubav divlju, ljubav pravu.
Sve dok živiš, kroz tebe prolazim. Sve dok živiš, kroz mene prolaziš.

__

Zatvoriš li oči i skidaš košulju. Zaplešeš u ritmu koji svi dobro poznaju. Rukama i nogama i prstima i usnama, do cilja. Vukovi te plaše, a šume privlače. Sklanjaš se sa svjetla jer mrziš pogleda. Bludnica iz zemlje Čuda. Snježana sa sedam malih vragova.
Ne može ti nitko što mogao sam ja. I ničija mi nije kao tvoja jabuka. A cijelu noć si kričala i nokte si zabijala u krivoga. I neminovno je to što kažeš da svemu je kraj. I mrzim te i volim te u isti dah. I samom sebi ponekad se nasmijem. I mislim da sam mogao to što govore.
I mrzim te i volim te. I volim te i mrzim te. Bez glagola, bez padeža, bez vremena, bez zareza. Do neba!
Da li to nešto nedostaje u mojoj glavi?! Kad' ne znam staviti točku tamo gdje smo stali.


__

Vrte se misli u mojoj glavi. Pijesak u očima. I zašto noć, noć, ne donosi san, kao što piše u knjigama?! Rijeka noću kao stara kurva koja čeka nekoga. Da joj ga nabije, da joj se smiluje. Da joj klizi po prstima.
Može li vrijeme izmijeniti mene? I može li klaun preskočiti sjenu? Može li voda ispuniti vene? I može li ljubav pobjediti ženu?
Mai, non ci lasciano volare sopra il cielo dell' unica citta'. Fiume sempre sara', sotto la mia pelle, kao prva djevojka.


__________________________________________


Sve tekstove potpisuje riječki kantautor Denis Kraljević. Jedan jedini album izdan davnih dana. Vrlo sam emotivno vezana uz njega. Asocijacija jednog vremena, jednog trena. Sve pjesme stvaraju poseban okus u ustima. I neopisivu toplinu u meni. I konačno je u mojim rukama.

Hvala jednom vrlo mirisnom i posebnom frajeru ;)__________________________________________

                                      Jos ponekad - Denis Kraljevic
Jos te ima - Denis Kraljevic

                                      Da li to nesto nedostaje - Denis Kraljevic
                    Fiume - Denis Kraljevic
__________________________________________

 _________________________________________
amami @ 22:22 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.