Brojač posjeta
99109
 
Blog
petak, rujan 5, 2008
*
Jedno kasno, noćno prošetavanje. Kroz tminu misli. Kroz opore portune utkane u ružine cvjetove. Poput lista, pohabanog i žutog. Negdje na tlu, ostavljenog da trune. Izopčenog iz svijeta živih. Preživ za svijet mrtvih. Nikome više ne pripada. A i dalje je prisutan. I dalje je žut. Oštećenih rubova. Samo mu žilama više ne teče dovoljno života da bi i pocrvenio prije kraja.


Jedna kratka šetanja, tako nužno potrebna pred san. Kao lahor koji donosi mirise u sebi i daruje ih. Svima onima koji imaju tu moć osjetiti ih. Ili kao dječji vrtuljak. Jednom kada ga probamo, često na njega opet sjedamo. I iako stalno idemo u krug, nama se taj smjer sviđa. I mi se stalno vraćamo. Po još.

A mogli smo se poigrati i sa magnetima. Zamijeniti polove. Promijeniti vrijednosti. Zaljepiti se jedni na druge i tako biti. Bez mogućnosti da se odmaknemo. Ili kao kapljice žive razasute na glatkoj bijeloj plohi. Svaka za sebe. Ali, sve za jednu kap. Biti. Zajedno. Ujedinjeni. U jedno.

Mogli smo. U biti, i jesmo. Samo se sami lomimo da to i ne budemo. I nikome ne priznajemo spone povezanosti. Negiramo mogućnost da je to istina. I skrivamo taj dio našeg života kao da ne postoji. Umanjujemo mu vrijednost. Ali, jednog dana shvatit ćemo. I ugledati tu ogromnu svilenu paučinu koja nas sve veže. Jer, jednom zapleteni u nju, zauvijek označeni kao - njeni.


.
amami @ 01:05 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.