Brojač posjeta
99109
 
Blog
utorak, kolovoz 5, 2008
*
Prividnost piše priče. Čuva naš mir od grube i ponekad brutalne realnosti. Prirođeni talenat zanemarivanja činjenica ide nam u prilog. Pazi na našu dušu. Smiruje naše nemire. I postoji savršeno dvostruko objašnjenje, koje uvijek prigrlimo kada postoje dva odgovora. Naravno, obujmimo svim snagama ono koje nam više odgovara.


Noćas sam se htjela povući u svoj svijet. Svoju spilju. Sakriti se od svih. Vidati rane. Ne, liječiti veliku ranu. Tako je bilo lako pustiti riječi želje preko usana, dok je srce lupalo kao da je četvrti konjanik upravo dojahao i slijedi smak svijeta. Ali, nisam. Ostala sam.
Bijeg... jedan od najvećih satelita moje orbite.

Suočavanje. Jer, ostanak je donio baš to. Težak momenat. Uslijed rijetkih riječi, spontana reakcija na ostanak bile su kapljice koje su u tišini klizile niz moje lice. Bol je postala nepodnošljiva. Grlo se stisnulo. I cijela energija kao da je uvenula poput cvijeta bez vode. Onda kada povije svoju latičastu krunu prema zemlji, usamljen i žalostan. Duša je očajno htjela si olakšati. Jedino su one to mogle napraviti.
Suze... satelit iscjeljivanja duše.

Tek tada sam mogla disati lakše. Kada sam smirila strasti, bol potisnula što dublje. I prepustila se onom posebnom i famoznom prostoru sa tisuće i tisuće pregrada, cigli, zaštita moje nutrine, mojeg svega. Kada ništa, ali ništa ne dopire tako blizu i duboko da može i zaboljeti. Kada cinizam preuzima ulogu govornika, jer duše nema blizu.
Distanca.... moj posebno naučeni satelit.

Nastavila sam razgovor. Ipak, nisam htjela tako lako otići, iako je prvobitni impuls bio prejak. Možda me samo šok zbog neočekivane riječi koja je zaparala samu srž mojih emocija, zadržao dovoljno dugo da ne pobijegnem. Jer se nisam snašla.

Logika je krenula u akciju. Trebala je biti sama, ali pomiješala se s osjećajima koji su bili van kontrole. Pitanja su se množila. Zašto ovako, onako i ostala pitanja koja su vapila za odgovorima. A koja nisam mogla dobiti. Konfuznost je bila na entu. Jer, nisam bila shvaćena. I nije tajna da teško drugoga do kraja shvatimo i prihvatimo.
Spontanost... najteži satelit.

Na kraju, izmorena od tog skakutanja sa satelita na satelit, poželjela sam samo jedno. Smiriti se u zagrljaju. Opustiti se. Prepustiti se. Ponovno vjerovati. Opet se predati, ogoliti, izložiti. Bez straha, bez kočnica. Živjeti iz minute u sat, iz dana u tjedan, iz mjeseca u godinu. Voljeti nešto, nekoga, bezgranično, onako kako žena voljeti zna.

Ali, ako trebam naučiti kontrolirati emocije, to samo pokreće ostale manje satelite koji svojim letom ometaju sve navedne. Sve osim mog posebno naučenog satelita, stvorenog baš za ovakve prilike.

_________________________________________


♪♫♪♫♫♪♫♪
"Lascia che io sia " Nek

. .
amami @ 23:06 |Isključeno | Komentari: 0
Index.hr
Nema zapisa.