Brojač posjeta
99109
 
Blog
subota, kolovoz 23, 2008
*
Bez patetike, molim. Bez cmoljavih rečenica i uzastopnog šmrcanja. Život je lijep sa svim usponima i padovima. Jedno bez drugog gubi smisao. Moja drskost sada progovara. Pod ruku sa razočaranošću prema određenim ljudima. Ali, sama sam si kriva. Očekivala sam. Priznajem. Zrelost. Mudrost. Pamet i inteligenciju. Da, očekivala sam. A, nisam smijela. Zašto mene takve stvari razljute? Jer, ne volim smrdljive priče. Smutljivce. Labilne persone. Egomanijake slijepe na svoje mane. A i vidjela sam uplakano dijete, koje je ugazilo u svoju kakicu i samosažaljenje.


Poput pijavice koja pije krv. Prisilno zakačena, tu je. I nada se da će konačno netko pogledati u njenom smjeru. Primjetiti je. Obratiti pažnju na njeno postojanje. Vidjeti da je tu. Žedna i gladna. I time ispuniti svoju smisao. Ali, ne. Ne ide to više tako. S vremenom, ni pijavicu više ne osjetimo. Ne primjetimo. Previše ih je. Umaraju. Dosadne su. Tako tragične, da Romeo i Julia su prema njima blagoslovljen par iz priče sa sretnim završetkom. A i krv smo svoju zagadili. Namjerno.

Jer, kada smo se okupali, htjeli smo biti čisti. Poput krštenja cijelog sela, oprati sve grijehe. Preporoditi se. Prosvijetliti. Nečim čistim kao što je voda. Jer, ona uvijek ima tu moć. Ispire svu prašinu. Sve laži. Sve loše i negativno. Čak i glumcima šminku opere, dajući im mogućnost da se pokažu svojim pravim licima. Bez zamjerki. Bez srama. I samo oni dovoljno pokorni to mogu. Ostali, nastave glumiti svoju rolu. Guliti naučeni tekst. Iako su vrlo kontradiktorni. Jer im lice i oči nisu u skladu sa izgovorenim. Ali, idu dalje. Tvrdoglavo i uporno. Destruktivno, čak.

I onda, tuga. Patetika. Vapaj. Sve u smjeru emotivne ucijene. Jer, pijavice i to znaju. Ma, koje emocije?! Koje ucijene?! Ona koja želi patiti, široko joj polje bilo. Njen izbor. Njena volja. Njen život. Ali, onda neka to radi u osami svoje sobe. Neka ne nameće osjećaj krivnje. Jer, nitko krivnju osjetiti neće. Sama si je izabrala sve. I samo će joj ostati okus bijesa, jer cijela predstava nije donijela rezultate.

Tko pod drugim jamu kopa dok hoda po Mjesecu, odleti daleko u bespuće crnila. Poput zvijezde padalice, drmne u bestežinskom stanju. Uvuče ga vakuum. Pojede ga svemirska prašina. Prestane biti vidljiv. Sve po zaslugama, onog velikog i beskrajno pravednog, Svemira.


__________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"Fly me to the Moon" Frank Sinatra
. .
amami @ 14:56 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.