Brojač posjeta
99109
 
Blog
srijeda, kolovoz 13, 2008
*
Muza mi ode. Ali za stvarno. Mislim, htjela se ona djelomično vratiti. Valjda ju je malo prala savjest ili empatija. Ili joj je bilo žao što je to tako ispalo. Jer, ona je ipak s razlogom bila moja muza. A ja nisam zapomagala. Štoviše, pogurala sam je u smjeru zapada. Moje sreća je njena sreća. Jer, to biće vrijedi. Stvarno vrijedi. Ali ne ide to tako. Rekoh joj: 'Ili si moja muza ili si nekom drugome osmijeh dana.' A istina.


Nema polovičnih riješenja. Takva samo zbunjuju. Škripe kao stari krevet sa istrošenim federima u madracu kada si tako prokleto umoran. A svaki pomak iritira i zadnji živac u tebi. I za vraga, nikako zaspati, iako ti se spava za poludit'. Kao škure kojima nitko dugo, dugo, nije pošpricao šarke s onim famoznim wd40. Otvoriš ih da bi se divio novom jutru, a ono gadan zvuk propara tišinu. I ubije ljepotu trenutka. Dakle, mora biti prisutna svim svojim bićem. Jer, inače ne nadahnjuje. Ako nije predana s povjerenjem. I odana, naravno.

A pitali me što je točno muza. A što tu nije jasno?! Osoba koja te toliko obuzme da stvaraš. Da imaš taj impuls da iz tebe izađe nešto posebno. Nebitno dal' stvaraš riječi, note, pejzaš uljem na platnu ili akt u akvarelu. Koreografiju nekog modernog plesa, novu haljinu za avangardnu modnu reviju ili radiš neku ludu konstrukciju nove letjelice. Da li se smiješiš više, maštaš dublje ili pak šećeš nekim drugim dimenzijama. Jer, zavuče ti se pod kožu. Snubi te svojom prisutnošću. Na pragu zaljubljenosti, zanesenosti, zaluđenosti i iluzije, gledaš prema njoj. Svojim prisustvom izvlači iz tebe tvoju kreativnost. Jednostavno. I opasno.

E pa, nema više. Gotovo. Ode moja muza, nakon mjeseci i mjeseci pisanja. Ostala suha glava (bez bezobraznih konotacija, molim). Ostao racio koji gleda riječi i u čudu se misli 'I to je to?'. Noh da. Zablokala jedna strana mozga. Ona kreativna. I nema tog wd40 da riješi probleme. Stoga. Budite lijepi, pametni i vrlo blogerski iskreni kao i do sada. 

___________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"E poi" Giorgia

. . .
amami @ 12:55 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.