Brojač posjeta
99109
 
Blog
utorak, kolovoz 12, 2008
*
U prvom trenu sam ga gledala i nisam razumijela zašto mi se obraća takvim tonom. Bio je jako živčan. Okrenula sam se oko sebe. Nekako sam shvatila da je sve bilo na svome mjestu. Hladni naresci na stolu. Sa strane podgrijana hrana i tri hrpice tanjura. Do njih, beštek koji je bacao sjaj na metre. Na baru do, piće spremno i ispolirane čaše. Cvjetni aranžmani na svim zadanim punktovima.

Vratila sam pogled na njegovo lice i upitala ga u čemu je problem. Lagano je histerizirao. Znala sam da mu je ovaj posao bio strašno bitan. Bilo mi je jasno i da je dobar dio naše budućnosti ovisio o tome. O ulasku u taj famozni stalež kojemu je stalno težio. I naprosto, došlo mi je da mu odvalim šamar da ga smirim. Nisam podnosila slabiće.


Umjesto toga, približila sam mu se i nježnim glasom stala mu tepati. Popravljala sam mu kravatu koja je izgledala kao da želi pobijeći sa njega. Nekako sam se poistovjetila sa njom. Osjećaj je trajao tek tren. Čista natruha želje za bijegom, ali duboka. Otklonila sam misli i završila namještanje fine svile. Nježno sam mu utisnula poljubac u obraz. Sa komentarom da opet imam onaj parfem, titraj osmijeha vidjela sam na njegovim usnama. Znala sam kako ga umiriti. Smiriti. Imala sam tu moć nad njim. I znala sam da to skoro uvijek i mogu.

Dodirnula sam mu prosijede zaliske i nasmješila se. Bila sam na svega par centimetara od njegovog lica. Zaronila sam mu u pogled. Vrhom nosa dotakla sam njegov. I prenosila energiju koja će ga umiriti. Tipično za njega, umjesto da se smiri samo pogledom, njemu je ruka poletjela prema mojoj stražnjici. Nježno je obuhvatio oblinu i lagano stisnuo. Valjda je to bila zamjena za nekadašnju plahticu ili dekicu. Ne znam. Niti sam ikada previše ispitivala. Ali, njegova ruka na njoj, bila je svakodnevica za mene. Tako i sada, dok smo stajali koji trenutak u takvoj pozi. Na kraju, tiho hvala i poljubac na usne. Nježan, neprovokativan. Od smirene osobe. Barem privremeno.

Uskoro kuća se ispunila ljudima. Pomalo sam čudno na sve to gledala. Shvaćala sam da mi je ovo sve novo. Nepoznato. Ali nekako, kao da mi je i bilo poznato. Da točno znam što trebam i što se od mene očekuje. Poslovnjaci u pratnji svojih dama šetali su mojim dnevnim boravkom i velikom terasom. Mojim? Nešto tu nije bilo u redu. A opet, sve se činilo vrlo savršeno. Uskoro, osjetila sam ruku na ramenu. Lagano sam se okrenula i ugledala Raula. Prodoran pogled i promukao pozdrav. Raul! To divno biće. Iskreno sam se obradovala. Ponudio mi je piće sa tacne koju je nosio. Raul kao konobar radi tu? Nekako se nisam mogla sjetiti tko je konobare unajmio. Niti zbog čega, ako je sve bilo servirano. Valjda zbog sveopćeg dojma da moj suprug dobije taj posao vrijedan cifri koje nikada, u bilo kojoj valuti, na hrpi neću vidjeti. Moj muž?

Slijedeća scena bila je kako Raul i ja hitamo nekim ulicama. Negdje putem ostavila sam romantičnu večernju haljinu, koju sam danima šivala i aplicirala razne trakice i čipke. I uskočila u preudobne traperice, majicu i japanke. Hodali smo dosta dugo kroz neke mračne dijelove. I niti jednom ga nisam pitala gdje me vodi. Imala sam povjerenja u njega. Naglo, zastao je. Zbunjena, stala sam tek nakon što sam još tri koraka napravila. Prišao mi je i počeo me strastveno ljubiti. Raul? Ljubi mene? Zbunjena još više, ali probuđenih nepoznatih ugoda, nijemo sam odgovarala na poljupce.

Vozili smo se u nekom autobusu. Nije išao preko Vežice. Nego preko Orehovice u sam centar. Meni se nije hodalo tako dugo do doma. Raul je vrtio očima. Njemu je bilo zabavno. I stalno su mu ruke bile po meni. Čudila sam se i dalje, ali ga nisam odguravala od sebe. Sviđao mi se osjećaj. Pregovori sa vozačem da napravi đir po Vegi da prije stignemo doma, neslavno su propali. Spuštali smo se do grada. Ljubili se na Fiumari. Pričali kao da smo bili zajedno u vezi već barem dvije godine. Svako toliko bi me provocira. A ja bih se smijala i uživala u toj ulozi. Čekali smo šesticu. Dodirivali se i šalili. Konačno, bus je stigao.

Iskrcali smo se na stanici u kvartu. Više jedva kao da me dodirivao. Nekako opreznije. Zadnje poljupce dobila sam u busu. Pozdravljao se. Pitala sam ga da gdje ide. Rekao je doma, svojoj ženi. Gledala sam ga i čudila se kada se uopće oženio. Otišao je s osmijehom koji pamtim još od tada kada sam bila zaljubljena u njega. U prvom razredu osnovne škole. I ostala sam stajati zbunjena na stanici. Sa masu pitanja. Gdje sam? Kamo idem? I zašto sam otišla sa primanja muža da bi došla u rodni kvart? Crni auto zaustavio se ispred mene. Iz njega izašla je moja kćer. Odrasla osoba. I upitala me zašto sam tu. A ja, ja joj nisam znala dati odgovor.

Ošamućena, budim se iz sna. Vani sunce visoko. Toplo je. Gledam mobitel da vidim koliko je sati. Ne sjećam se koji je dan, od kada spavam. Pod dojmom sna, bauljam prema kuhinji. Treba mi kava. Misli mi preplave glavu. Suprug sa nekim fensi primanjem? Suprug? Raul kao bijeg od svega lažnog i dosadnog? Raul? Moje dijete koje već vozi i odraslo je? Mda. Opasno je spavati po danu. Snovi ostanu prerealni u nama.

__________________________________________♪♫♪♫♫♪♫♪
"Amore lontanissimo" Antonella Ruggiero

.
. . .
amami @ 23:06 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
Index.hr
Nema zapisa.